Tuesday, January 18, 2011

1st Time kot!!!!

Ala...malu la nak cakap...korg janji tak gelakkan aku yek...janji taw...emmmm...kalau korg nak taw, ni la first time aku sampai kat Port Dickson...umur dah 28thn, baru aku taw camne rupa PD ni...selama ni dengar cite jer...kesian kan????...hukhukhuk...maklum la...both aku ngan cinta not a big fan of beach...so, ini la jadinya...bila dengar org cite2 sal PD, aku melopong jer...hahaha...

We went there with cinta's family...since pergi beramai2, takde pekdahnya kitorg nak sewa hotel...nasib baik aku dapat sewa banglo kat teluk kemang...syok sket duduk skali ramai2...malam2 boleh wat BBQ...

aku menyebok jer lebih...hehe...



yummy...

Disebabkan semua amatur2, lebih kurang pukul 12.30 mlm baru boleh makan...nak hidupkan api pun terkial2...nasib baik ada bapak...kalu harapkan ktorg, aku rasa sampai sudah mmg xhidup la api tu...hahaha...

The next day, we went to Teluk Kemang...apa la maknanya kalau dtg PD tp xpergi pantai kan...



Aku dengan confidentnya xde la nk bawak2 baju spare...konon2 xmo mandi la...sekali bila dah sampai kat tepi pantai, aku nampak ada jet ski, banana boat and viper...xkan nak duduk diam jer kan...memang aku tak expect ada game2 macam ni kat PD...kata 1st time...cam batak sket la...hehehe...




As u all see, cinta did not join us...dia just duduk tepi pantai, jaga barang...puas aku pujuk, haram die nak ikut...kan aku dah bilang, cinta kalu ngan permainan air ni memang kureeeennngggg...phobia katanya..."sayang xnk naik xpe k...duduk diam2 tepi pantai"...


Best jugak naik banana boat ni...tp xbape nak challenging la...laju jer...menantu2 hantu ni mana puas hati main game yg tak extreme...tak leh jadi ni...ktorg try usha viper plak...nmpk cam menarik...bodek nyer bodek, pakcik tu kasi 1 viper rm50...skali naik 3 org...apa lagi...

ini la menantu2 hantu...hehehe...



Perrgghhh!!!! best giler kot naik viper nih...melayang2 rasa badan aku kat tengah laut tu...kaw2 nyer brader tu heret ktorg ngan bot...korg nmpk bot merah tu? bot tu la yang bawak ktorg...sampai tercampak la kak long kat tgh laut tu...aku masa nmpk kak long tercampak tu cam panik la jugak...dalam kepala otak aku, kang dibuatnya datang jaws, mampos...(bodo kan?)...hahaha...alia, dah melalak2 kat tepi laut tgk mak die jatuh...mak (my MIL) dh riso giler...abah ngan cinta bukan nak kata riso, diorg gelak lg ada...kejam sungguh...nasib baik kak long xde pape...kembung tertelan air laut jer la...hehehe...

Sebelum gerak balik, we all celebrate burfday sufi dulu...his 3rd burfday...



Masa ni, semua org dah kepenatan...tapi budak 2 org ni still aktif...sebelum ktorg g pantai bukan main lagi sebuk nak mandi...bila dah sampai kat pantai, dua2 xmo turun...berdukung jer...takut nak mandi...apa daaa...sama la ngan pak uda die...takut nak main air...hehehe...



Nasib baik bapak mertua baik hati nak sponsor semua menantu2 hantu ni naik banana boat and viper...mekasih yer bapak...merasa jugak aku naik mende2 alah tu...hehehe...

1 comment: